بنام خدا
قبل از هر سخنی می خواستم از زحماتی که به هر حال در این پنج ساله دکتر سیف کشیده اند - تشکر کنم - و برای ایشان در هر جائی که در آینده مشغول خدمت می شوند آرزوی سلامت و بهروزی کنم .
ولی نمی دانم به کسی که در این موقعیت خاص - شجاعت پذیرفتن هدایت کشتی طوفان زده اقتصاد کشور را داشته و حاضر شده با به خطر افکندن اسم و رسم و آبروی خود - کمر به خدمت به کشورش ببندد - چه بگویم - آیا باید تبریک بگویم ؟ یا فقط برایش آرزوی توفیق کنم ؟ یا بنشینم و شهامت و فداکاری او را تحسین کنم ؟
به هرحال سکان هدایت بانک مرکزی به دستان دکتر همتی سپرده شد- و بنده با اینکه می دانم نباید اوقاتی را که رئیس کل محترم باید صرف اعتلای اقتصاد کشور عزیز مان کند تلف کنم - ولی به عنوان یک ریش سفید هم حق و هم وظیفه خود می دانم که در این اول کار چند خواسته جامعه صراف راهم مطرح کنم و آرزو کنم که رئیس کل جدید گوشه چشمی هم به این خواسته ها داشته باشد،
بنابراین خواسته هارا بدون ترتیب اولویت به شرح ذیل مطرح می کنم
١- همانطور که شاید بدانید بنابر دلایلی که واقعا برما پوشیده است از فروردین ماه امسال صرافان را از ارائه خدمات صرافی که وظیفه ذاتی آنان است محروم کرده اند و صرافان در حال حاضر با وجود داشتن توانائی های ویژه برای ارائه خیلی از خدماتی که متاسفانه در اثر تحریم های غیر عادلانه از عهده بانک ها بر نمی آید - اجازه ندارند به مشتریان و مراجعان سرویس بدهند- که این ممنوعیت و محدودیت باعث محروم ماندن مردم از خدمات صرافان و محروم شدن صرافی ها از سودی که می توانستند از این راه حاصل کنند - خواهد شد - بنا بر این امیدواریم که هرچه زودتر این ممنوعیت ها به طور کامل برطرف شود تا صرافان بتوانند تحت نظارت بانک محترم مرکزی و در چهار چوب قوانین خدمات خود را به مردم ارائه دهند.
2- مورد دیگری که لازم می دانم خدمت شما مطرح نمایم وضعیت عده ای از صرافانی است که با وجود دارا بودن مجوز - چون نتوانسته بودند به موقع - خود را با مقررات جدید ( که به نظر خقیر عجولانه و غیر کارشناسی هم بوده) تطبیق دهند - مجوزشان تمدید نشده -
شاید استحضار داشته باشند در واپسین روزهای عمر دولت دهم مصوبه شماره 1164 مورخ 1/5/1392 در خصوص دستورالعمل اجرائی تاسیس ، فعالیت و نظارت بر صرافی ها ابلاغ و موجب نگرانی شدید جامعه اقتصادی گردید . شاکله مصوبه مذکور افزایش 2400 درصدی سرمایه صرافی نوع 1 و 1000 درصدی سرمایه صرافی های نوع 2 بوده. مصوبه فوق الاشعار مغایر با حقوق مسلم مردم و قانون اساسی بود -
که باعنایت جناب جهانگیری معاونت محترم رئیس جمهوری و آقای دکتر سیف به عنوان ریاست شورای پول و اعتبار -بازنگری در آن صورت گرفت ولی کماکان مشگل برای صرافان حل نشد و مصوبه جدید هم هر چند از قبلی قدری بهتر و آسانتر بود - ولی هنوز برای عده کثیری از همکاران غیر قابل قبول و انجام بود
می دانم اوقات شما باید صرف اعتلای اقتصاد کشورمان شود - ولی چکنیم که چاره ای جز تقاضای استمداد از شما نداریم -- لذا خود را موظف می دانم یادآوری کنم وضعیت بیش از 600 صرافی که با داشتن مجوز از بانک مرکزی سالیانی از عمر خود را در حرفه صرافی گذرانده بودند و اکنون با معضلی به اسم دستورالعمل مواجه شده اند و چشم امیدشان بعد از خداوند به تصمیم گیری ریاست کل محترم جدید بانک مرکزی است .
لطفا به هر طریقی که صلاح می دانید این مشگل مهم را از سر راه صنف ما بردارید - و با این کار باعث ایجاد رقابت در فضای آزاد این حرفه شده و باعث شروع مجدد فعالیت دهها واحد صرافی که هر یک متولی چند خانواده هستند - بشوید .
این پست با عنوان "خواسته صرافان از رئیس جدید بانک مرکزی " توسط اقتصاد انلاین منتشر شده :
http://www.eghtesadonline.com/fa/tiny/news-288454
درباره این سایت